Senaste Nytt

Allra senaste nytt från resebranschen hittar du hos Travel Insider.


Lyxigt på MSC:s Splendida

Yachtclubgästernas egen restaurang ombord på MSC Splendida.

Vår egen personliga butler tar emot oss när vi stiger in i vår kabin. Kabinen är i vårt fall närmast att likna vid en juniorsvit - rymlig med bred dubbelsäng, soffa och fåtölj, arbetsbord och balkong med glasdörrar från golv till tak.

Läs mer>>>


Medelhavslyx med Azamara

Hamnen i Portofino, Italien

Du vaknar av att solen lyser in genom balkongdörren. Medan du har sovit din skönhetssömn i den gudomligt bekväma dubbelsängen har kapten Metropolis tyst och försiktigt guidat fartyget in i ännu en pittoresk Medelhavshamn.

Läs mer>>>


Venedig på vintern

I Venedig är det vattenburen transport som gäller.

Venedig är sannolikt en av de vackraste platserna i världen att starta en kryssning från. Inte minst för den självklara kopplingen mellan staden och vatten. Men kommer du bara för Venedigs skull är januari bäst.

Läs mer>>>


Kryssa på riktigt

Sol och bad är favoritaktiviteten för de flesta.

Finlandskryss har man ju gjort. Men hur skulle det vara att bli ett instängd på ett fartyg i en vecka? Trångt och tråkigt? Enahanda, med för mycket mat och feta människor? Långa köer när du ska av och brist på solstolar till havs? Trångt och gapigt i poolen? Vi reder ut begreppen.

Läs mer>>>


Hälsosam mat

I wok-baren på Windows Cafe är det bara att peka på de ingredienser du vill ha.

Många associerar kryssningar med mat. Mycket mat. Men på Azamaras fartyg går det bra att äta hälsosamt [på engelska].

Läs mer>>>


 

Ny visumfri färjelinje

St. Peter Line till St. Petersburg

Senast ändrad 15 Februari 2011

St. Peter Lines Princess Anastasia.
St. Peter Lines Princess Anastasia. [Foto: St. Peter Line]

Den 2 april startar St. Peter Line den nya linjen till 5-miljonersstaden längst in i Finska viken. Det sker med ”Princess Anastasia”, ett kryssningsfartyg som nu uppgraderas av storvarvet STX Finland.

För svenskar är Princess Anastasia kanske mer känd som “Olympia”, systerfartyg till Viking Lines Helsingforsfartyg ”Mariella”.

- De ryska resenärernas intresse för Stockholm och Sverige är enormt – helt ”invasionsartat”. När svenskarna märker att man utan visum och krångel kan resa med oss till denna Rysslands pärla och att färjan har en hög standard, så börjar också de svenska resenärerna invadera Sankt Petersburg, säger VD Igor Glukhov från St. Peter Line.

En direkt och reguljär färjeförbindelse med S:t Petersburg har länge efterlysts. Men det var först när St. Peter Line linje från Helsingfors blev en oväntat stor framgång förra året som planerna på en Stockholmslinje tog fart.

Visumfria kryssningar (man får stanna 72 timmar i land) ska locka svenska och andra utländska resenärer till världsstaden vid Neva, Rysslands näst största och i århundraden fönstret mot Västeuropa. Visumfriheten gäller inte bara svenskar, utan alla utlänningar som vill till Sankt Petersburg. Peter den stores stad, med dess unika historia, erbjuder några av världens främsta sevärdheter: Vinterpalatset, Eremitaget med dess oskattbara konstsamlingar, Peter-Paulfästningen och den nästan halvmil långa affärsgatan Nevskij Prospekt – S:t Petersburgs pulsåder.

Byggd på 110 öar sammanknutna med 700 broar är S:t Petersburg också ett gigantiskt Venedig. Det lockar till kanalfärder och till utflykter i lagunen innanför Kronstadt. Där kan man bland annat besöka Tsar Peters sommarslott Peterhof med alla dess fontäner. Det finns med på Unescos världsarvslista.

För passagerare som vill stanna längre på de båda destinationerna har St. Peter Line samarbeten med den främsta finska hotellkedjan; Sokos Hotels, som har flera hotell i S:t Petersburg och i Sverige samarbetar man med marknadsledaren Choice Hotels.

Läs även vår artikel om St. Petersburg.

Bo Sjösten

del.icio.us Favicon  del.icio.us Digg Favicon  Digg Facebook Favicon  Facebook LinkedIn Favicon  LinkedIn


Lägg till en kommentar

Det går inte att kommentera detta inlägg.